Monday, 6 May 2013

Hometown

hai2.. nk update pape pun xtaw.. so kali nie aku wt simple2 je.. ye la.. sdey lg wahai hati ku ini.. jadi baik aku cerita kn tentang hometown aku.. aku nie lahir kt penang..



kt sini la..

tp lahir je la.. pastu dok membesar di pahang selama 5 tahun jugak la.. Felda Kemboja Jengka 4 nama tmpt 2.. kt situ jugak la kmpg belah mak aku.. pastu pindah lg ke gemas, negeri sembilan.. dok situ dlm 5 tahun jugak la.. sehingga nk masuk darjah 5.. abah mintak tukar blk penang.. jadi kembali la aku semula ke negeri kelahiran aku.. pulau mutiara.. duk la di apartment pesona sampai skrg.. hehe.. 2 nama tmpt tinggal aku la.. apartment biasa2 je.. tp boleh la utk kami sekeluarga..



Pangsapuri Pesona


blok rumah aku la nie..

sejak aku dok ukm nie.. mls pulak nk blk umah.. kalau dlu dok matrik, balik la jugak.. ye la.. skrg kn duk jauh.. ssh nk ulang alik rumah aku.. tp style sama mcm matrik.. mmg xblk sem 2 kalau xdak hal penting.. sem 2 nie pulak.. penuh ngan mcm2 keja nk wt.. so aku xblk selagi xhbis sem 2 dan sesi 2012/2013 nie.. ye la.. sebulan lg je nk exam dah.. baik focus study..



tp sapa la x rindu rumah sendiri.. entah la.. UKM nie pun rumah aku jugak.. aku pun berbelah bahagi.. ada jugak yg kata knp xblk.. umah dkt je.. ye la.. umah dkt je.. dkt 400km la.. korg ingat split second je sampai..  
entah la.. yg penting nnt hbis je sem 2 nie.. konfem aku blk..


boleh la aku pegi melepak di 



Pacific


Jusco


Sunway


belah pulau pun lama x ronda2.. mcm2 ada..



Padang kota pun best.. tmpt lepak2.. mknn pun bnyk kt situ.. mcm syurga mknn dah.. ada pasembor, laksa, nasi kandar, rojak  dan mcm2..
nnt blk, aku nk enjoy puas2 n mkn mcm2.. (^_^)

k la.. semoga korg mkn puas2 ye..






ENJOY..!!





2 comments:

  1. buat aku lapar tgok makanan 2! sedapnyaaaaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. taw xpe.. aku pun rindu nk mkn mknn mcm 2..

      Delete