Friday, 31 May 2013

Ahli

Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera.. lama dah x update.. hehe.. tertiba nk update pepagi buta nie.. nk citer ckit pasal kelab yg aku join kt sini..


Kelab Komputer Bz-byte

yg nie sebenarnya ialah kelab di mana ahli sekretariat penerbitan dan ICT ptt join.. hehe.. wajib la kiranya.. jadi bg mengakhiri sesi 2012/2013 nie.. kitaorg wt photoshot tp xsemua ahli dtg.. jadi yg mana ada je la..


girls with kak dell


me with sbrh


amboi.. 3 gadis gila camera.


motif betul bdk 2 org nie..


dah mcm retis la pulak.. haha..




boys only..!!


wt lawak.. hehe.. ^O^


peace yo..


timbalan president and me


felo penasihat bz-byte


gmbr formal


xformal


nasih with aussie boy pic


President of Bz-byte 2013/2014


haha.. 2 la yg mana dlm geng bz-byte aku.. (^_^)


Kelab Keusahawanan Bmart

skrg pulak kelab koperasi di kolej aku.. hehe.. bmart nie ada dua jenis satu yg jual brg harian and satu lg kedai photostate dan sewaktu dengannya.. 2 hari lepas. ada wt dinner di puri pujangga.. hehe.. best sngt.. tp aku xlalu mkn pulak time 2.. dah la aku ikat perut seharian.. last2 masa mkn, xlalu la pulak.. apa la.. spoil dinner 2.. haha..


kami bahagian HR..



hadiah utk dinner 2.. yeah.. kami menang bahagian terbaik..


stage semasa dinner..


felo penasihat bmart


MT dan tetamu VIP


all man..


MT and felo..


kami semua warga Bmart..



haha.. dah mcm CEO kn??


i'm also photographer for that dinner..

haha.. enjoy ngan diorg nie.. diorg dah mcm family aku.. thankz sngt2 korg.. hope kita kwn sampai bila2..
itu saje la.. hehe.. pape nnt aku update lg.. bye2.. take care.. (^_^)


SMILE..!!










Thursday, 23 May 2013

Sekinchan

Assalamulaikum w.b.t dan salam sejahtera.. hm.. baru blk dari kmpg.. ya allah.. sedih terasa hati ku nie.. ye la.. org yg ku sayangi dah pergi meninggalkan aku dan keluarga.. pada pkul 1.30 pagi, abg kol aku.. gtaw.. atok (nenek) dah meninggal.. disebabkan aku cuma ada nenek je skrg.. jadi aku panggil dia atok.. aku xtaw.. tp aku sdey.. aku terkejut.. aku cuma diam je masa 2 sbb aku tgh kluar mkn ngan kwn2 aku.. diorg tgh hepy.. jadi aku xnk rosak kn mood diorg.. aku diam je ketika diorg tgh bersembang.. aku xtaw nk ckp apa.. tp bila blk baru aku citer kn kepada diorg yg naik sekereta ngan aku.. yg lain mungkin taw dlm fb atau twitter..




aku xtaw, aku sdey.. aku nk jugak pulang masa 2.. ingat nk terus je blk sana (gombak).. tp aku ada quiz statistik pagi 2.. jadi aku ingat aku nk blk lepas quiz.. tiba2 abg kol lg.. ckp nk kebumikan atok kt kmpg dia di sekinchan, selangor.. fuhh.. jauh 2.. ingat nk blk pahang.. rupanya, diorg dah berbincang dulu.. kwn atok semua pegi umrah ramai2.. jadi xramai kwn dia yg ada kt kmpg.. pastu try kol kmpg dia di sekinchan.. sana ada adik beradik dia.. ada abg dia.. xsilap diorg panggil.. angah utoh.. jadi mak cik2 n pak cik2 aku pun sepakat nk hntr jenazah ke rumah abg dia kt sekinchan..

pastu abg kol sruh aku pegi sana ngan mak cik aku yg tinggal kt kajang nie.. jadi dia ambik aku dlm pkul 5 mcm 2.. pastu pegi umah dia kejap.. dlm pkul 8 baru bertolak atas sbb tertentu.. sampai sekinchan dlm pkul 11 sbb masa kluar umah mak cik aku.. mmg jln jem teruk.. ye la.. waktu puncak.. sampai je.. hampir semua adik beradik mak aku dah ada.. sori lupa nk gtaw.. atuk sebelah mak aku.. sampai je dlm pkul 11 lebih mcm 2.. terus mandikan jenazah.. time 2 aku n pak cik2 aku angkat jenazah 2 ke tmpt utk dimandikan.. mak aku n adik2 pompuan dia.. serta mak cik2 sblh family mak yg tlg mandikan.. lepas 2 aku angkat lg pindah utk kapan kn jenazah atok.. time 2, masa kapan kn aku kluar.. x sanggup tgk muka atok.. sebak hati aku nie.. aku xnk nangis.. bukan nk kata aku kuat.. cuma aku nk redha kn pemergian atok kerana ALLAH S.W.T. lebih syg kn dia.. masa dah siap kapan.. nk tutup muka.. diog panggil semua org utk tgk muka n cium jenazah atok..

sampai time aku, aku cium dahi dan kedua2 belah pipi atok.. itulah kali terakhir aku tgk muka atok.. pastu dah selesai.. kami bawak jenazah dia ke Masjid Nurul Falah.. kt sana jenazah di sembahyang kn oleh angah utoh selepas solat zuhur.. ramai jugak yg dtg sbb angah utoh nie iman kt masjid nie.. jadi kwn dia ramai la jugak.. selepas selesai terus kebumikan jenazah atok..







syukur alhamdulilah.. jenazah nenek berjaya dikebumikan di tanah perkuburan Masjid Nurul Falah Sungai Leman, Sekinchan, Selangor pada 22 mei 2013.. lebih kurang jam 2.15 ptg.. terima kasih kepada semua yg membantu.. semoga rohnya di tempat kn dikalangan org2 yg beriman..



bacaan talkin..



kubur atok di hujung sana 2..

aku terasa sedih atas pemergian atok.. tp aku harap atuk gembira dan bangga ngan aku.. sbb aku lah cucu pertama dia yg sampai ke Universiti.. aku ingat lg.. masa aku nk masuk sini (UKM).. atok bg aku duit RM100.. masa 2 dia tgh berubat.. nk pakai duit bnyk.. tp dia still bg aku duit.. aku hargai sngt2.. terima kasih atok.. entah la.. aku simpan sngt2 hajat utk makan kuih pau yg atok wt masa raya nnt.. tp xpe la.. aku harap kt syurga nnt aku masih berpeluang rasa kuih pau atok.. maafkn mad ye atok sbb lama xjumpa atok.. mad syg atok sngt2.. terima kasih sbb slalu masak masakan ayam kt mad bila mad blk kmpg.. sbb atok taw mad xmkn ikan sngt.. terima kasih atok atas semuanya.. 

semoga roh nya aman dan di tempatkan di kalangan org yg beriman..

AL-FATIHAH 

kepada SAIMAH BINTI DULAH....



"sentiasa kuatkan diri kita dalam hidup ini utk menempuhi cabaran dan dugaan.."


BE STRONG..!!











Monday, 20 May 2013

Kursus Jati Diri at Klebang, Melaka

Assalamulaikum dan salam sejahtera..

hehe.. lama sudah x update blog.. ye la.. bila bz, mmg la sempat.. skrg walaupun free ckit.. tp still jugak mls nk update.. haha.. ada bnyk cerita.. skrg nk citer serba sedikit tentang kem yg baru aku blk nie.. hehe..




Kursus Jati Diri Pelajar Tahun 1 UKM ( siri 2 ) 




hehe.. aku la nie..




hbis menconteng tanda nama..



I'm UKMian.. tlg ignore signature 2, bukan aku punya.. teammate aku yg wt..



Idola ku.. 
 Prof. Dato' Ir Dr. Othman A.Karim
Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar & Alumni) UKM




 tag peserta dan hadiah dari TNC.. hehe..

2 je la dlu.. aku nk citer lg.. tp nnt la.. x dpt gmbr2 kt sana lg.. pape, aku update tentang aktiviti dan group aku kt sana.. hehe.. nnt kn ye..
bye2..

SMILE..!!




Monday, 13 May 2013

USAHA

hai.. lama xupdate.. ye la.. bz skrg.. baru je hbis program.. lega hati.. baru rasa mcm bebas ckit.. tp ada bnyk lg keja yg tertangguh.. salah satunya ialah projek.. 4 projek kot.. redha je la.. kena kuat kn semangat utk siap kn projek pulak.. xrasa nk citer pasal event lg.. cuma nk tunjuk apa yg dah aku siap kn je.. video yg ditayangkan pada dinner 2 je..
korg bleh tgk kt channel aku nie... link bwh nie.. hehe..



http://www.youtube.com/channel/UCJUmXe83sQiNB8AS7HWAfbg



nie sample..





2 je la kot..
hehe.. pape comment la ye kt video 2.. ye la.. baru bljr guna adobe after effect.. :P

bye2..
















Thursday, 9 May 2013

Task

assalamualaikum dan salam sejahtera.. terasa agak sibuk jugak la skrg.. sbb event dah nk dekat.. jadi bnyk keja nk wt.. nk citer jugak la.. keja mana yg dah siap dan bakal di wt..





logo Aminuddin Baki's Annual Dinner of Inspirations 2013




 yg nie design baju..

depan

belakang


skrg yg tgh on progress adalah video pemenang2 anugerah je la.. bnyk jugak la.. salah satunya ialah anugerah bestari tahun 1.. yg mana itu adalah benda first yg aku nk dpt kn sejak masuk UKM nie dlu.. aku nk menang anugerah 2.. tp aku xlayak.. so aku xdpt la.. aku xcukup penglibatan dlm aktiviti2 yg gempak dan besar.. sangat sedih.. tp aku gembira kwn2 yg aku kenal dpt anugerah 2.. tahniah korg.. aku bangga ngan korg.. itu je yg mampu aku ucapkan.. walaupun aku xdpt.. so, it were a falling hope..





harap2 program 2 akan berjalan ngan lancar.. doakan aku ye..

THANKZ..!!



Wednesday, 8 May 2013

Multimedia

hi.. It coming closer.. and I now will start to get very busy.. so maybe just a short post with this video..


video

hope everybody will enjoy it.. 
comment for my improvement.. 
thank for watching it..

ENJOY..!!


Tuesday, 7 May 2013

BCI

hehe.. slmt membaca lg.. tp nie kisah yg dah lepas.. cuma terkenangkan je.. jadi aku nk citer blk tentang kisah nie.. ye la.. memori terindah la kata kn..




aku nie ialah ahli Sekretariat Penerbitan & ICT jugak merangkap ahli kelab Bz-Byte..
apa aktiviti yg kami anjurkan ialah



hehe.. lawa kn logo nie.. tp sori.. bukan aku yg wt.. :P



kami nie just program kecil je di bwh mega projek kolej..


tp sebagai timbalan ketua pengarah program.. aku kena la pasti kn program nie tetap gempak.. bertungkus lumus memastikan program nie berjalan dengan lancar...



nmpk tgh kebuluran la..


biasa la.. bz ckit.. :P


seorg ayah yg mengajar anak dia bermain game..



bersama crew2..


family yg bahagia


muka semua hepy je..


letih kot diorg nie..


cuba menunjukkan bakat nyanyian nya..


me and dijah


gadis2 menjual makanan.. 


syoknya maen game.. hehe..


pemberian hadiah yg pelik..


wow.. ramai dan meriah..


haha.. xdak idea apa nk citer.. cuma nie pengalaman yg best jugak la.. first time handle program di kolej.. ye la.. menimba ilmu pengetahuan.. apa pun yg aku rasa.. letih, tension, hepy, puas dan mcm2 lg.. tp aku enjoy jugak semua nie.. harap boleh wt lg tahun depan.. insyaallah..
(^_^)



Pesanan Penaja : 
hehe..  thankz to all yg membantu dlm menjaya kn program nie.. aku harap korg 
dpt join jugak program nie tahun dpn kalau ada lg.. aku harap 
korg pun dpt merasakan pengalaman yg aku rasa nie..
that all..

FAREWELL..!!